Posted in Riadah, Uncategorized

Digger site

Rayn meminati kenderaan seperti cement mixer, excavator, grabber, boom lift, concrete pump dan sebagainya. Dan tema term 3 di sekolah adalah mengenai kenderaan. Apabila terlihat di lelaman facebook, kami rasa pasti Rayn akan terpegun bila melihat mesin-mesin kebal itu nanti. DIGGER SITE kita datang! Tempatnya bersebelahan dengan Long Beach East Cost Park. Kerana kami tiada kenderaan, pada kami tempat ini susah untuk dituju. 

Harga: $7 – 5 minit (tapi kami rasa lebih kurang 7-8 minit) 1 token

              $18 – 15 minit 3 token

              $50 – 50 minit 10 token (kad bertempoh 2 bulan)

Dari wajah Rayn, boleh nampak kesungguhnya. Ada bakat untuk jadi operator. Ada 4 jenis kenderaan kebal untuk anda dan anak anda mencuba. Dan di setiap stesen ada cabaran untuk anda menguji kemahiran. 

Kita sempat untuk mencuba keempat-empat jenis. Nasib kami baik kerana tak ramai pada waktu itu tapi kerana panas terik kami hanya menghadkan Rayn untuk mecuba empat kali sahaja. Staf-staf disitu sungguh ramah. Mereka akan mengajar anda sebelum anda memulakan operasi.

Lihat gambar di bawa pasti anak anda akan terpegun seperti Rayn. 

Riadah ini dapat mengasah konsentarasi, motor halus, koordinasi mata dan tangan. 

Kongsi bersama saya, apakah riadah yang menarik yang anda lakukan dihujung minggu.

Advertisements

Author:

Hidayah Hussen ialah ibu kepada seorang anak teruna yang pintar, comel, aktif dan sikap ingin tahu. Pengalaman berkerja sebagai pustakawan di sekolah kerajaan, perpustakan national Singapura dan sekolah awam selama 9 tahun. Dari pengalaman yang timba, untuk membangunkan minat kanak-kanak untuk membaca, orang dewasa harus pandai mengandingkan aktivi yang unik bersama buku cerita yang dibacakan, contohnya, kraft, muzik dan banyak lagi. Blog ini akan berkongsi berbagai aktivi yang boleh di lakukan bersama si kecil yang aktif. Selamat membaca. Jangan lupa untuk berkongsikan idea anda dan juga komen-komen anda sangat dihargai.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s